top of page

Hva er naprapati

Ordet naprapati stammer fra det tsjekkiske ordet 'napravit' (å korrigere) og det greske ordet 'pathos' (lidelse). Fritt oversatt betyr det 'å korrigere årsaken til lidelsen'.

Naprapati er en behandlingsform som bygger på manuell medisin. Med begrepet manuellmedisin menes at man som naprapat bruker hendene for å undersøke og behandle smertetilstander fra muskel og skjelettsystemet. 

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler.

I behandlingen bruker naprapaten ulike behandlingsmetoder der leddspesifike teknikker i form av manipulasjon og mobilisering kombineres med ulike typer av muskelbehandling. Eksempler på dette er pressur av triggerpunkter, massasje og tøying av muskler. I tillegg er hjemmeøvelser, rehabiliterende trening og ergonomsisk rådgivning en viktig del av behandlingen.

Kort oppsummert er naprapatien en behandlingsmetode der du først tilbakestiller funksjonen i muskler og skjelett, for deretter å følge opp og hjelpe til, slik at pasienten får de beste mulighetene til å forebygge fremtidige problemer.

bottom of page